Ovo je uzrok pojave belih mrlja

Mnogi se susreću sa belim mrljama po čašama. Često ih primete upravo nakon što ih izvade iz mašine za sudove, pa je uvreženo mišljenje da je kriva mašina. Ali to baš i nije tako.

Za te bele naslage krivac je jedna greška koju prave mnogi korisnici mašina za sudove.. Iako se čini da pomažete sebi ispiranjem čaša pre stavljanja u mašinu, tako zapravo smanjujete efektivnost tableta za pranje.

Naime, mnogi deterdženti za mašine sadrže fosfate, kojima treba malo prljavštine da bi svoj posao obavili kako treba. Ako ste već ostatke hrane i pića oprali, fosfati nemaju za šta da se hvataju nego direktno za staklo.

Ove bele naslage takođe mogu biti znak prevelike količine deterdženta ili kamenca, ali napre probajte da prestanete sa ispiranjem pre pranja, piše portal N1.

Kako ukloniti bele mrlje?

Ako je mašina taman završila s jednim ciklusom, a na čašama ste primetili bele mrlje, probajte ovaj trik.

Uzmite alkoholno sirće i sipajte dve šoljice u posudu koja sme u mašinu za pranje sudova. Stavite je na dno i ponovno uključite mašinu, ovog puta bez deterdženta. Sirće će se pomešti s vodom i oprati bijele mrlje, piše Family Handyman.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: