Recept potiče iz Italije i tajna je u puteru. Izgleda da ko jednom proba pile na ovaj način pripremljeno, više se ne služi drugim receptima.
Sastojci za najukusnije pečeno pile:
celo pile
puter 200 g
beli luk 30 g
1 limun
Za dinstanje
puter 20 g
beli luk 20 g
Za salatu
med 20 g
sok od kiselih krastavaca: 30 ml
soja sos: 60 ml
kečap 30 g
slatka paprika: 5 g
so: 5 g
crni biber: 5 g
Za pečenje pileta u rerni
1 luk
kuvani krompir 400 g
so 5 g
crni biber: 5 g
slatka paprika: 5 g
peršun: 15 g
Priprema najukusnijeg pečenog pileta:
Nakon što nabavite sve sastojke, pratite upustva iz ovog videa i imajte na umu da kada ga dinstate u tiganju vatra treba da bude srednja i da to radite 10 minuta.
Pročitajte još:
Pravilno zamrzavanje hrane: Piletina je najizdržljivija
Dugo se verovalo da namirnice gube hranljiva svojstva zamrzavanjem, ali dokazano je da to nije tačno. Važno je samo da poštujete nekoliko pravila: hranu stavite u zamrzivač u trenutku kad je najsvežija, koristite plastične posude ili kese u koje ne može da uđe vazduh i napišite datume na njima. Vodite računa da ne prekoračite rok jer posle nekog vremena, hrana gubi ukus, a nekad postaje čak i nebezbedna. Najizdržljivije je povrće koje opstaje na niskim temperaturama i do godinu dana. Voće možete držati u zamrzivaču između devet meseci i godinu dana, sa izuzetkom citrusnog koje ne bi trebalo da čuvate […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.