Ovo je razlog zbog koga je Kurti danas brutalno upao na sever Kosova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Izvor “Blica” iz prištinskih diplomatskih krugova navodi da u kosovskoj policiji vlada ogromno nezadovoljstvo, koje je dostiglo maksimum tokom i posle nedavnih barikada i blokada na prelazima Jarinje i Brnjak.

– Upravo u atmosferi unutar policije je jedan deo odgovora zašto je baš sada kosovski premijer pokrenuo akciju koja je bila planirana i pre nekoliko meseci, ali i potom odložena – kaže izvor “Blica”.

Prema saznanjima Blica poverenje u Kurtija je dosta poljuljano jer pripadnici kosovskih snaga smatraju da su poniženi tokom akcije na severu kada su 11 dana proveli praktično u blokadi. Pripadnici su nosili hranu po dva, tri kilometra, morali su da prolaze kroz špalir okupljenih Srba, nisu imali sanitarni čvor.

Kurtiju se pripisuje da nije uspeo da izdejstvuje da tokom blokade na Jarinju i Brnjaku, pripadnici policije imaju odgovarajuće uslove već smatraju da su na svojoj zemlji bili poniženi. Ono što je bila kap je činjenica da su i posle svega morali da se povuku i ustupe mesto Kforu – kaže izvor “Blica”.

Kurtiju takva atmosfera nije potrebna posebno ne pred lokalne izbore na Kosovu koji se održavaju u nedelju 17. oktobra.

Tagovi:

Pročitajte još: