Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služi pre ručka ili kao zamena za glavni obrok. Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza.Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije. Obično je služe na slavama i kada su praznici, pa je super predlog i za uskršnji ručak. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju.
Sastojci:
600 g telećeg mesa
1 crni luk
2-3 kašike ulja
2 l vode
2 šargarepe
2 krompira
2-3 lista lovora
2 kašike brašna
1 kašičica slatke mlevene paprike
2 žumanceta
200 g kisele pavlake
1 veza peršuna peršun
sok od limuna
Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno seckani luk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu, biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isečenu šargarepu i krompir. Smanjite temperaturu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju.
Pomešajte brašno, slatku mlevenu papriku sa vodom i sjedintie tako da ne ostanu grudvice. Dobijenu smesu sipajte u supu. Kuvajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. U smesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu. To radite dok je vrela. Dobro promešajte i vaša čorba je gotova.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.