OVO JE LEPA DANICA IZ NIŠA: Od onog što vi bacite, ona stvori umetničko delo! Pogledajte od čega je sve napravila mozaik (FOTO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

NIŠ – Umetnica iz Niša Danica Maksimović (29) izradila je mozaik sa motivima grada, jedinstven po tome što je napravljen od elektronskog otpada i podlozi od reciklirane plastike.Mozaik je dimenzija 120 sa 80 centimetara i sadrži neke od najprepoznatljivijih istorijskih spomenika Niša poput Trdjave, Ćele-kule i Čegra, kao i portrete cara Konstantina Velikog, Stevana Sindjelića i vile Naise.

Maksimović, koja je pre ovog mozaika uradila i mozaik Nikole Tesle, takođe od od elektronskog otpada i reciklirane plastike, je za agenciju Beta kazala da je na ideju da uradi mozaik od elektronskih kompononeti pronašla u niskoj svesti o ekologiji kod nas.

Maksimović se iz Gračanice u Niš doselila sa 15 godina i u tom gradu završila je srednju Umetničku školu i Fakultet umetnosti. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je već pet godina, ali preko društvenih mreža postavlja svoje slike i dobija narudžbine.

Tagovi:

Pročitajte još: