Ovo je 7 moćnih načina da sprečite da vam retrogradni merkur upropasti život: Evo kako da se oduprete paklenom tranzitu

Merkur je tri do četiri puta godišnje u retrogradnom hodu. Budući da ova polaneta upravlja komunikacijom, tehnologijom i putovanjem, kada uspori, signalizira zbrku u tim oblastima. Može doći do slanja konfuznih poruka, zbunjenosti, otkazivanja ugovora, slanja bezbroj poruka bivšem partneru i slično. Ovaj aspekt i jedan od najpozantijih pa kada se približi i počne, istraživanja an Guglu o tom tranzitu porastu za 149 odsto, kaže stručnjak za produktivnost u EduBirdi Ejveri Morgan. Ali ima načina da mu doskočite.

Sedam načina da se oduprete retrogradnom Merkuru:

Usporite
Retrogradni Merkur može da utiče na naš način razmišljanja, prema astrologiji pa možemo da pomislimo da treba što brže raditi što je kontraproduktivno uverenje.

Morgan objašnjava: “S ovim kosmičkim fenomenom, previše posla za kratko vreme samo vodi do grešaka. izgubićete više vremena da ih ispravite. Dajte prednost kvalitetu nad količinom i pažljivo pregledajte svakio imejl, objavu na društvenim mrežama ili određeni zadatak pre nego što pritisnete pošalji. Radite jedan po jedan zadatak“.

Slušajte svoj biološki ritam
Retrogradni Merkur počeo je prvog aprila i trajaće do 24. aprila. Početak tranzita poklopio se sa prelaskom na letnje računjanje vremena.

„Proleće donosi promene koje utiču na biološki ritam. Umesto da radite protiv svog tela, uskladite svoj raspored sa njegovim prirodnim usponima i padovima, u produktivnosti. Planirajte zahtevnije i kreativnije zadatke kada imate više energije i ostavite lakše zadatke za vreme kada vaš nivo energije ima tendenciju da pada“.

Fizička aktivnost zlata vredi
Pokrenite se jer je to najbrži i najefikasniji način motivacije i promene raspoloženja. Morgan kaže: “ Kada se vaš um ne oseća dobro, dobar odnos prema telu može da pomogne. Stiglo je proleće, isprobajte novi sport ili krenite na jutarnji trening. Ako vam se ne sviđa vežbanje, šta kažete na masažu, tuširanje hladnom i toplom vodom neizmenično ili jogu?“.

Spremite se za komplikovane razgovore
“Retrogradni Merkur i pogrešna komunikacija idu ruku pod ruku. Ono što bi moglo da se čini kao kristalno jasno, ipak je zamagljeno „kosmičkom maglom“, zato aktivno slušajte, postavljajte pitanja, izbegavajte kritiku, sve zabeležite u pisanom obliku i po potrebi nastavite dalje“.

Radite ono od čega inače bežite
„Fokusirajte se na zadatke koji zahtevaju koncentraciju i preciznost, a koje obično gurate u stranu. Bilo da se radi o organizovanju datoteka, unosu podataka ili pospremanju vašeg radnog prostora, dobro ćete se osećati dok radite ove monotone zadatke sa svog spisak“.

Zaboravite na perfekcionizam
“Očekujemo toliko od sebe, ali ako Merkur može da ima slobodan dan, možemo i mi. Krajnje je vreme da svoju borbu za perfekcionizmom oteramo daleko od sebe. Potražite pomoć i recite ne nerealnim očekivanjima“.

Fokusirajte se na pozitivne stvari i budite zahvalni

Volter Gjergja suosnivač aplikacije za personalne treninge Zing Coach savetuje sledeće: „Ako teško držimo pod kontrolom svoje mentalno i emocionalno stanje, fokusirajmo se na telo, odredimo šta nas čini napetim i svesno se opustimo kroz istezanje i nežno vežbanje kao što je joga. Nema napetog uma u opuštenom telu.

Svaki dan odvojite nekoliko minuta da zabeležite tri stvari na kojima ste zahvalni. To pomera vaš fokus i pomaže vam da uvidite da u vašem životu još ima mnogo pozitivnih stvari, bez obzira na trenutnu zbunjenost“

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.