Ovo će biti sezona brata i sestre Mitrovića: Luka briljira u dresu Zvezde, Jelena će osvojiti Ameriku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mitrovići se nameću za glavne uloge u svojim timovima

Povratak Luke Mitrovića u Crvenu zvezdu ispostavio se kao doličan potez i kluba i igrača, jer iskusni krilni centar pokazuje iz utakmice u utakmicu da je spreman za najveću moguću ulogu u timu ako to bude potrebno treneru Dejanu Radonjiću.

Na isti način i drugi centar iz kuće Mitrovića nagoveštava svoj potencijal sa druge strane “bare”.

Reč je o Lukinoj sestri Jeleni, kojoj će naredna sezona biti druga u američkoj NCAA ligi. Stručnjaci veruju da se Mitrovićeva u prvoj sezoni adaptirala na brzu igru u SAD i da bi ove godine u timu Oregon Stejta mogla da dobije značajnu minutažu, budući da je u prošloj za prosečnih 12 minuta na parketu postizala pet poena, uz isto toliko uhvaćenih lopti.

Njen univerzitetski tim pripada PAC-12 konferenciji NCAA, koju još zovu “konferencijom šampiona” zbog jake konkurencije najboljih studentskih timova u svim sportovima.

– Jelena je tako vešta košarkašica – rekao je trener Oregona Skot Ruk i nastavio:

 – Potrebno je samo vreme da shvati brzinu igre, od čega može da se skloni, od čega ne može, kako da bude jaka i da održi ravnotežu uz kontakt. Sve te stvari. Ona ima tako veliku sposobnost da zna gde će lopta otići i tako dobre ruke da zna kako može uticati na tok utakmice.

Devojka rođena u Novom Sadu 2001. godine ima izuzetnu visinu od 206 cm i po tome je ravna rođenom bratu Luki, koji igrajući za Crvenu zvezdu na tri utakmice u Evroligi postiže oko 12 poena za nešto više od 20 minuta provedenih na parketu.

Jelena je, takođe, odličan dodavač. Prošle sezone je na jednoj utakmici zabeležila čak 11 asistencija i samo da nije bilo povrede kolena 2019. godine verovatno bi već dominirala u SAD u svim statističkim parametrima. Procenjuje joj se visoka pozicija na draftu za WNBA kada bude odlučila da se okuša u najjačoj ženskoj ligi.

Pored Jelena za Oregon nastupa i Jovana Subašić, bivša juniorska repezentativka Srbije.

Tagovi:

Pročitajte još: