Ove sedmice ispitano 20 svedoka u vezi sa masakrom u Mladenovcu

SMEDEREVO – U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu je tokom ove sedmice ispitano 20 svedoka na okolnosti masovnog ubistva u okolini Mladenovca, za koje se sumnjiči U.B. (21).

Ove sedmice su između ostalih, ispitani i taksista kojeg je U.B. kako se sumnja oteo i preteći mu bombom naredio da ga vozi do sela kod Kragujevca, gde je kasnije i uhapšen. Ispitana su tri svedoka, u čijem pravcu je U.B. takođe ispalio hice, ali ih nije povredio, zbog čega su oni dobili status svedoka oštećenog, saznaje Tanjug. Takođe, u utorak je ispitana žena koja se nalazila u taksiju kada je U.B. pretio bombom, zbog čega ga je ona slagala da je trudna, kako bi spasla svoj život.

Oštećenih u ovom postupku ima mnogo s obzirom na broj ubijenih i povređenih, a među oštećenima je i osoba čiji je auto U.B. tokom bekstva uzeo, kao i porodice ubijenih. U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu u ovom slučaju. Nakon ubistva sumnja se da je U.B. došao do naplatne rampe „Mali Požarevac“, pretio taksisti i putnici taksija bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

U.B. se stavljaju na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje. On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog U.B, G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.