Ove godine moguć povratak auto trka na Mišeluku?

NOVI SAD – Tradicionalne auto-trke na Mišeluku kod Novog Sada ove godine bi mogle biti vraćene u kalendar manifestacija ovog sporta u našoj zemlji.

Poslednja auto-trka na Mišeluku organizovana je 2019. godine, a iz Sportskog auto i karting saveza Vojvodine kažu da ove godine imaju u planu dve manifestacije, u maju i septembru.

„Ovih dana ćemo konkretizovati razgovore sa čelnim ljudima u Gradskoj upravi Novog Sada, u cilju povratka jedne od najpopularnijih i najposećenijih trka na prostorima bivše Jugoslavije. Najveća prepreka je zatvaranje mosta „Sloboda“ i tunela, pa za taj problem tražimo alternativna rešenja. Već od naredne sezone ljubitelji ovog sporta trebalo bi da na Mišeluku uživaju u tradicionalnim nadmetanjima naših najboljih vozača u auto-sportu“, izjavio je predsednik Sportskog auto i karting saveza Vojvodine Miloš Brkić.

Da podsetimo, prekidu trka na Mišeluku doprinelo je mišljenje gradskih vlasti da je održavanje auto-trka na toj lokaciji postalo prevelik organizacioni problem za Novi Sad. Situacija sa Korona virusom do koje je kasnije došlo, samo je dodatno doprinela odluci da se trke na Mišeluku ne održe.

Održavanje auto-trka je poslednjih godina redovno dovodilo do kolapsa saobraćaja, zbog nužnosti potpunog zatvaranja Mosta slobode i redukovanja prometa preko drumsko-železničkog mosta, pa se celokupan saobraćaj preko Dunava slivao na Varadinski most.

Da li će čelnici Sportskog auto i karting saveza Vojvodine uspeti u svojoj nameri da Grad Novi Sad vrate na mapu auto-sporta Srbije, saznaćemo u narednim danima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: