Ovako se pravi najbolji sos za Cezar salatu

Mnogima je Cezar salata jedna od omiljenih, a kako je pored toga što je ukusna i nutritivno dobra, ljudi je često prave kod kuće.

Ipak, koliko god se trudili njihov dresing nije lep kao u restoranu. A mi znamo i zašto je to tako.

Imamo odličan recept za ovaj sos, a fenomenalno se slaže i uz ostale salate, ali i uz meso.

Evo recepta koji ćete obožavati:

Sastojci:

pola šolje majoneza
čen belog luka
dve kašičice soka od limuna
kašičica senfa
pola kašičice vuster sosa
kašika vode
30 g parmezana
so, biber

Priprema:

Majonez, izgnječeni čen belog luka, sveže ceđeni sok od limuna, senf i vuster sos pomešati u adekvatnoj posudi, pa dodati parmezan i vodu.

Sve dobro sjediniti, posoliti, pobiberiti, pa još jednom promešati.

Ukoliko ne iskoristite sve, sos možete čuvati poklopljen u frižideru do pet dana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.