logo transparend vojvodina uzivo

Ovako je sudija obrazložila presudu za smrt malog Stefana: Galić bio pijan, pobegao sa lica mesta, nije izrazio iskreno žaljenje

BEOGRAD – Kao otežavajuća okolnost uzeto je i to što je Galić dva puta već izazvao nesreću u istoj ulici u kojoj je pokosio dečaka i njegovog brata.

Lazar Galić (38) osuđen je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na osam godina zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i tri godine za nepružanje pomoći povređenim u saobraćajnoj nesreći koja se doogodila 18. jula prošle godine, kada je na pešačkom prelazu na Karaburmi stradao Stefan Balić (9).

Sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu od deset godina.

U obrazloženju presude sudija je navela da je kazna određena na osnovu toga što je optuženi Galić pobegao sa lica mesta, da je uhapšen sutradan, da nije izrazio iskreno kajanje i da se nije interesovao za stanje povređene dece.

Ona je navela deo Galićevog iskaza gde je rekao da je video pešake, osetio udarac, ali nije smanjio brzinu.

Kao otežavajuče okolnosti uzeto su u obzir da je ranije osuđivan deset puta, od toga dva puta za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, koje je počinio upravo u istoj Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, gde se i ova desila nesreća, i da je oba puta bio pijan.

Izricanju presude su prisustvovali Galićeva žena, njegov brat i kum. Od porodice nastradalog dečaka nije niko došao.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.