Ovaj važan dokument uvek morate imati u automobilu

Važno je znati da u dokumentaciji svakog motornog vozila mora da postoji i Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi

Nadamo se da Vam nikada neće trebati, ali važno je znati da u dokumentaciji svakog motornog vozila mora da postoji i Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

Reč je o standardnom obrazcu koji se koristi u celoj Evropi i validan je umesto policijskog izveštaja u slučaju manjih materijalnih šteta u saobraćajnim nezgodama gde nema povređenih lica, a gde su se učesnici saglasili, odnosno dogovorili o odgovornosti za nastanak nezgode.

U slučaju da dođete u situaciju u kojoj je potrebno popuniti Evropski izveštaj, važno je da pročitate sve pravilno što se navodi u izveštaju, razmenite relevantne lične podatke sa drugim učesnicima saobraćajne nezgode, ali i da pribavite što više dokaza o saobraćajnoj nezgodi zbog kasnijeg ostvarivanja prava kod osiguravajućeg društva (fotografište mesto nezgode, oštećenja na vozilu, registarske tablice i slično).

Društvo za osiguranje kod kojeg je zaključen ugovor o osiguranju od autoodgovornosti dužno je da vam, uz polisu osiguranja, uruči i Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. Obrazac Evropskog izveštaja je besplatan i možete ga nabaviti i na svim prodajnim mestima AMS Osiguranja.

Važno je da imate i kasko osiguranje koje pokriva troškove nastale štete usled saobraćajne nezgode, ali je za svaki put dobro da imate i paket za pomoć na putu, te se tako možete dodatno obezbediti kupovinom nekog od članskih paketa za pomoć na putu i šlep AMSS, u njihovim poslovnicama ili online putem sajta webshop.amss.org.rs, a gde ostvarujete i dodatnih 10% popusta na online kupovinu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.