logo transparend vojvodina uzivo

Ovaj recept je dokaz da nam nikada nije dosta slatkog: Savršen tart sa tri vrste čokolade

Ne peče se i lako se priprema

Ljubitelje čokolade oduševiće recept za jednostavni tart sa čak tri vrste čokolade. Osim što se ne peče, sprema se dosta lako, a najviše vremena oduzima čekanje, kako bi se svaki čokoladni sloj stegnuo.

Sastojci:

Podloga:

200 g mlevenog keksa
80 g rastopljenog maslaca
1 kašika kakaa
4 kašike mleka
Beli sloj:

120 g bele čokolade
50 ml slatke pavlake
Mlečni sloj:

120 g mlevene čokolade
50 ml slatke pavlake
Tamni sloj:

70 g tamne čokolade
70 ml slatke pavlake
30 g maslaca
Priprema
Pripremite podlogu. Pomešajte keks, zatim umešajte maslac, pa na kraju mleko. Smesu rasporedite u kalup pa odložite u frižider.

Svaki sloj pravi se na isti način, prvo s belom čokoladom, zatim s mlečnom, a na kraju i s tamnom.

Slatku pavlaku zagrejati skoro do vrenja (ali ne smemo zakuvati) pa preliti preko čokolade. Neka stoji nekoliko minuta kako bi se čokolada otopila, a onda sve dobro promešati.

Beli sloj rasporediti preko podloge pa odložiti u frižider na najmanje pola sata. Nakon toga na isti način napraviti mlečni sloj, preliti preko belog dela pa takođe staviti na hlađenje najmanje pola sata.

Na kraju na isti način pripremiti i tamni sloj, samo što se s mlekom treba zagrejati i maslac.

Tart ohladiti najmanje tri sata pre rezanja, a idealno bi bilo preko noći.

Ukoliko želite, možete dodati jagode kako biste dodatno pojačali ukus.

Prijatno!

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.