logo transparend vojvodina uzivo

Ovaj automobil može da otrese sneg sa sebe, pogledajte kako to izgleda

Ovu zabavnu i potencijalno korisnu funkciju kineski proizvođač je prikazao demonstrirajući mogućnosti aktivnog oslanjanja SkyRide, ugrađenog u njihov električni SUV ET9

Kineski proizvođač električnih automobila NIO se pohvalio zabavnom ali i korisnom funkcijom svog SUV-a ET9. U slučaju potrebe u stanju je da svojim aktivnim oslanjanjem otrese sneg s karoserije.

Početkom godine, novi SUV je krenuo na seriju zimskih testova, kažu iz Nia uz objavljivanje videa, koji prikazuje funkciju nikada do sada viđenu na automobilima. Ovu zabavnu i potencijalno korisnu funkciju kineski proizvođač je prikazao demonstrirajući mogućnosti aktivnog oslanjanja SkyRide, ugrađenog u njihov električni SUV ET9.

Kako navodi Autonet.hroslanjanje SkyRide je pametni sistem upravljanja šasijom i prvo na svetu potpuno integrisano aktivno hidraulično oslanjanje, poručuje njegov kineski proizvođač.

Uz ovu demonstraciju, NIO se nedavno pohvalio još jednim video zapisom. U njemu na haubu modela ET9 konobar postavlja piramidu čaša s šampanjcem, a automobil zatim vozi preko veštačkih „hupsera“ – bez prolivanje šampanjca. Sve je to moguće zahvaljujući naprednom sistemu, koji prepoznaje neravnine na putu, pa o tome daje informaciju oslanjanju, da bi ono u stvarnom vremenu reagovalo na sve što mu se nađe na putu.

Nio ET9, električni SUV s elektromotorima ukupne snage gotovo 700 KS, predstavljen je krajem prošle godine, u Kini je trenutno otvorena knjiga narudžbina, a početna cena je nešto viša od 100.000 evra. S isporukama će startovati tek početkom 2025. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.