logo transparend vojvodina uzivo

Ovacije Subotičanima na gostovanju na Mećavniku

predstava
SUBOTICA – Iz subotičkog Narodnog pozorišta lepa vest da je jesenji pozorišni Kustendorf festival na Mećavniku, ugostio  predstavu Kus petlić, kako i dolikuje ostvarenju koje je do sada mnogo puta nagrađivano.

„Svaka nova scena za nas je novi izazov, jer scenografiju prilagođavamo drugačijem prostoru. I ovo izvođenje je bilo drugačije od prethodnih, kako zbog ambijenta, tako i zbog publike u kojoj su, među brojnom publikom, sedeli studenti akademije glume i režije kao i domaćin i osnivač festivala, čuveni reditelj Emir Kusturica” navode u Pozorištu.

Svoje oduševljenje nakon predstave izrazio je, kažu, čestitkama ansamblu, rekavši: „To je zanimljivo kako u našoj pozorišnoj tradiciji i uopšte pisanoj tradiciji, postoje drame koje na najbolji mogući način izražavaju traume, duhovitost i sve ono što je neophodno da se savlada istorija. Ovaj komad to, kao ustalom i većina drama Ace Popovića, dokazuje. Međutim, ovo je čitanje koje na najsavremeniji način ulazi duboko u suštinu naše porodične drame”.

Nakon ovako uspešnog gostovanja u Drvengradu, direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić još jednom se osvrnuo na značajna ostvarenja i nagrade koje su obeležile godinu na isteku: „Ovo je za nas bila zaista uspešna godina. Zahvaljujući kvalitetnim predstavama, pozivani smo na brojne festivale, sa kojih smo se vraćali kao pobednici. U petak smo imali izuzetnu premijeru, a već u subotu smo igrali na Mećavniku. Stajaće ovacije za naš ansambl, dve večeri zaredom… Šta biste kao direktor pozorišta još mogli da poželite? “ završio je Nikolić.

Nakon još jednog u nizu uspešnih gostovanja, sa kojeg smo se vratili puni utisaka, godinu završavamo igranjem predstava „Najnormalniji čovek na svetu” i „Bravo za klovna”, dok će Drama na mađarskom jeziku premijerno izvesti Šekspirovo „Otelo”.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.