Ova aplikacija će sada upozoravati vozače o istoriji sudara na putevima

Aplikacija Waze dobila je još jednu veoma korisnu funkciju koja će povećati bezbednost učesnika u saobraćaju, a koja će upozoravati vozače na puteve sa istorijom sudara, prenosi Klix.ba.

Waze je jedna od aplikacija za navigaciju koju mnogi ljudi preferiraju za informacije o stanju na putevima i ​​mogućim saobraćajnim nesrećama.

Trenutno se testira još jedna veoma korisna funkcija koja upozorava korisnike na puteve na kojima je zabeležen veliki broj nezgoda. Ove informacije se prikupljaju na osnovu podataka iz Waze zajednice.

Beta verzija aplikacije Waze upozorava na obližnje puteve koji su visokorizični kada su u pitanju saobraćajne nezgode i označava ih crvenom bojom na mapi.

Međutim, aplikacija ih neće obeležavati ako vozač često koristi ove puteve, već samo prikazuje jedno iskačuće obaveštenje o opasnim putevima u okolini da bi vozač bio oprezniji, ali da bi ne bi bio napet sve vreme.

Ova funkcija je trenutno u beta testiranju, ali će uskoro biti dostupna svim Waze korisnicima. Oni koji to ne žele, imaće opciju da je isključe u odeljku podešavanja obaveštenja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: