logo transparend vojvodina uzivo

Otvoreno novo dečje igralište

KOVAČICA – U Kovačici su privedeni kraju radovi na novom dečjem igralištu.

Mališani u Kovačici dobili su novo dečje igralište u starom parku kod Gimnazije „Mihajlo Pupin“. Na plato veličine 170 kvadrata ugrađeno je 9 sprava od livenog aluminijuma. Za bezbednost dece postavljena je tartan podloga. Vrednost igrališta je 2 miliona 337 hiljada dinara. Svež vazduh, fizička aktivnost i socijalizacija deteta sa drugom decom i svetom oko sebe, su samo neki od faktora zašto su igrališta i parkovi važan aspekt. Možda najbitnije je to što će deca baš na ovim mestima steći drugare za ceo život.

„Uloga celog našeg društva je da se brinemo o odrastanju dece“, kaže Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica. Park je napravljen na inicijativu meštana Kovačice, kojima je opština Kovačica izašla u susret. Sagrađen je po najvišim standardima, kako bi deca koje se tu igraju bila bezbedna, kaže Marijana Meliš.

Osim u parku sredstva su izdvojena i za sprave za fitnes koje su postavljene u Sportskom centru Slavija u Kovačici. Ugrađeno je ukupno 6 sprava i postavljena tartan podloga.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.