Otvoreno Bijenale „Likovna jesen 2022“ u Somboru (FOTO)

GalerijA savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor
SOMBOR – U Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor, danas je otvoreno Bijenale „Likovna jesen 2022“, tradicionalna manifestacija na kojoj umetnici različitih profila predstavljaju svoje radove.

Na svečanom otvaranju, gostima su se obratili Vesna Šašić, direktorka manifestacije, kao i Sava Stepanov, selektor „Likovne jeseni 2022“.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Ovogodišnje Bijenale obuhvata tri umetničke celine: slikarsku – gde su prezentovani radovi osamnaest slikara, zatim video celina sa radovima sedam umetnika i treću „Strit art“ celinu, koju je Kulturni centar “Laza Kostić” iz Sombora, organizator manifestacije, uveo od 2016. godine.

Umetnički savet „Likovne jeseni 2022.“ odlučio je da Nagradu „Likovna jesen“ dodeli Andrei Ivanović Jakšić, dok su Nagradu „Milan Konjović“ ravnopravno podelili Uroš Đurić i Mihael Milunović.

„Mogu da kažem da je konkurencija bila zaista žestoka i da su vrlo male nijanse odlučivale o tome ko će da bude nosilac glavne nagrade. Kulturni centar se trudi da donese svome gradu i našoj Republici Srbiji jednu pozitivnu energiju i vrhunsku umetnost i ja mislim da smo u tome uspeli“, rekla je Vesna Šašić direktorka KC „Laza Kostić“.

Poseban kuriozitet jeste mural koji je oslikala Marija Šoln, a koji je takođe predstavljen na ovogodišnjem Bijenalu, a za kraj „Likovne jeseni 2022“ biće dodeljena i Otkupna nagrada, kojom se uvećava Fond Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

„Likovna jesen 2022“ - sombor
Foto: 025.rs
„Likovna jesen 2022“ - sombor
Foto: 025.rs
„Likovna jesen 2022“ - sombor
Foto: 025.rs
„Likovna jesen 2022“ - sombor
Foto: 025.rs
vesna šašič-sombor „Likovna jesen 2022“
Foto: 025.rs

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.