Otvorena “Rumenačka pihtijada”

RUMENKA – Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 19. Rumenačke pihtijade, tradicionalne manifestacije koja ima takmičarski karakter.

“Pihtijada je postala brend ovog kraja i zaštitni znak Rumenke. Grad Novi Sad kontinuirano podržava ovu manifestaciju koja ima veliki turistički potencijal. Namera ove administracije i gradonačelnika Miloša Vučevića od prvog dana je bila da se svi delovi Novog Sada ravnomerno razvijaju i podržavaju, infrastrukturno i kulturološki. Dokaz tome je i ova “Rumenačka pihtijada”, koja svake godine ima sve veći broj učesnika, na opšte zadovoljstvo svih ljubitelja dobrog zalogaja i sjajne atmosfere koja prati ovu manifestaciju”, rekao je Petrović.

U sklopu “Rumenačke pihtijade” održane su izložbe narodne radinosti i rukotvorina, kao i prodaja prehrambenih proizvoda i pića proizvedenih na tradicionalan način. Izveden je i prigodan muzičko-zabavni program koji su ove godine upotpunili tamburaški orkestar “Rumenački derani”, KUD “Sloboda”, Zoran Bugarski i tamburaški ansambl “Velos”, a održani su i gastroheritološki ogledi “Volite li pihtije” i prva slikarska kolonija “Rumenka”.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: