Otvorena manifestacija “Ko se lepo nosi, taj se i ponosi”

SRBIJA – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, otvorila je danas u Beogradu manifestaciju „Ko se lepo nosi, taj se i ponosi“, na kojoj su žene iz Srema, Banata i Bačke predstavile doprinos očuvanju tradicije.

 

 

Ministarka Kisić istakla je da su žene Banata, Bačke i Srema primer kako svi treba da se udruže i zajedno rade na očuvanju tradicije i kulturnog nasleđa, jer se zajedničkim radom može apsolutno sve, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Vi predstavljate neverovatnu energiju i pokazujete istinski duh našeg naroda, pokazujete da smo ljudi velikog srca i da smo zemlja koja raširenih ruku dočekuje sve”, poručila je Kisić.

Ona je rekla da su žene jake i hrabre i da je pravi trenutak da pokažu koliko su sposobne da doprinesu još bržem razvoju Srbije.

Prof. dr Kisić je ukazala na veliki značaj ovakvih manifestacija, kojima se čuvaju ime, običaji, nasleđe, tradicija i država Srbija. Manifestaciju je u Galeriji Beograd organizovalo Udruženje žena „Naše nasleđe“.

Organizovana je revija originalnih narodnih nošnji, defile učesnika programa, izložene su narodne rukotvorine, a svoj rad predstavilo je nekoliko kulturno umetničkih društava sa teritorije Vojvodine.

Manifestaciji su prisustvovale i državne sekretarke u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović i Dušanka Golubović i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, navedeno je u saopštenju.

FOTO TANJUG/ MRZS/ DJORDJE KRSTIC/bs

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: