Otvoren rekonstruisan Vatrogasno-spasilački dom u Žablju

ŽABALJ – Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić prisustvovao je danas otvaranju rekonstruisanog Vatrogasno-spasilačkog doma u Žablju.

„Opredeljenje ministra Vulina i Sektora za vanredne situacije je da objekti u kojima borave i rade naši vatrogasci-spasioci, kao najhrabriji među nama, u malim mestima isto kao i u velikim gradovima, imaju adekvatne uslove za život i rad“, poručio je Čaušić.

On je istakao da to nije pitanje samo pristojnih uslova za život i rad, već se ulaganjem u kapacitete Sektora za vanredne situacije povećava brzina i efikasnost izlaska na intervencije, a time i spasavanje života naših građana.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je za poslednjih godinu dana rekonstruisalo i potpuno adaptiralo čak 18 vatrogasno-spasilačkih objekata, izgradilo četiri nova objekta, a ovim ubrzanim tempom trebaće nam nekoliko godina da obnovimo i stvorimo adekvatne uslove za naše vatrogasce-spasioce jer se, na žalost, decenijama nije ulagalo u vatrogasnu službu, te nam je veoma bitna podrška Pokrajinske Vlade i lokalnih samouprava u ovom smislu“, zaključio je Čaušić.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, čija je vlada uložila više od 21 milion dinara u renoviranje vatrogasnog doma u Žablju i 76,5 miliona dinara u razvoj dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji, rekao je da će nastaviti sa podrškom i ulaganjem u sistem, u profesionalne vatrogasce-spasioce preko Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i u dobrovoljno vatrogastvo u Srbiji, u cilju podizanja bezbednosti građana Republike Srbije.

Foto: mup.gov.rs

Čaušić se zahvalio predsedniku Pokrajinske Vlade Igoru Miroviću na renoviranju vatrogasnog doma u Žablju, ali i na finansiranju i podršci razvoja dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji.

Takođe se zahvalio i načelniku Južnobačkog upravnog okruga Milanu Novakoviću na izuzetnom zalaganju kako bi se ovaj projekat bude završio, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Foto: mup.gov.rs

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: