logo transparend vojvodina uzivo

Otvoren Međunarodni simpozijum EMC 2024 – Inženjerski menadžment i konkurentnost

ZRENJANIN – Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Branko Markoski otvorio je danas Međunarodni simpozijum EMC 2024 – Inženjerski menadžment i konkurentnost u Zrenjaninu.

Ovom prilikom profesoru dr Markoskom dodeljena je Zahvalnica za poseban doprinos u razvoju Katedre za inženjerski menadžment.

“Ovo je trenutak da se osvrnemo na put koji je Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu prešao tokom 50 godina i da kroz radove učesnika Međunarodnog simpozijuma pronađemo inspiraciju za buduće izazove i postignuća”, rekao je ovim povodom pokrajinski sekretar prof. dr Branko Markoski.

Foto: Pokrajinska vlada

“Univerzitet u Novom Sadu, još 1974. godine, osnovao je Pedagoško-Tehnički fakultet u Zrenjaninu, koji od 1986. ponosno nosi ime Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“. Kroz ovih 50 godina, fakultet je evoluirao u ustanovu koja ne samo da obrazuje kadrove na svim nivoima studija – osnovnim, master i doktorskim – već i aktivno doprinosi naučnim istraživanjima, prenošenju rezultata nauke, te unapređenju privrede i društva”, istakao je profesor dr Markoski.

Foto: Pokrajinska vlada

“TFMP iz Zrenjanina u proteklih 50 godina je postao sinonim za kvalitet i inovaciju u obrazovanju i nauci. Pokrajinska administracija i sekretarijat na čijem sam čelu, gotovo svake godine učestvuje u finansiranju i realizaciji ove međunarodne konferencije. Za nas je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost,“ posebno je istakao resorni sekretar prof. dr Branko Markoski.

Katedra za menadžment i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina 21. i 22. juna 2024. godine po četrnaesti put organizuju međunarodni Simpozijum Inženjerski menadžment i konkurentnost (EMC 2024).

Ciljevi Simpozijuma EMC su: prezentacija aktuelnih znanja i razmena iskustva iz oblasti Inženjerskog menadžmenta, sagledavanje tendencija razvoja i trendova u Srbiji i svetu, okupljajući istraživače iz ove oblasti sa ciljem širenja regionalne i međunarodne saradnje, proširujući saradnju sa privrednim i obrazovnim institucijama i podsticanje mladih istraživača u ovoj oblasti.

U okviru Zbornika Simpozijuma EMC 2024 biće objavljeno 45 radova i 2 apstrakta. Autori su iz 9 zemalja: Bosne i Hercegovine, Estonije, Mađarske, Irana, Severne Makedonije, Rusije, Slovenije, SAD i Srbije. Radovi su podeljeni u sedam sesija: Plenarna sesija, Sesija A: Menadžment i upravljanje radom, Sesija B: Upravljanje ljudskim resursima, Sesija C: Marketing menadžment, Sesija D: Ekonomija, Sesija E: IT menadžment, Sesija F: Apstrakti.

 

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.