Otvoren Klub Društva novosadskih književnika

NOVI SAD – Večeras je u Novom Sadu otvoren Klub Društva novosadskih književnika, koje okuplja članove DNK koji žive i stvaraju u Novom Sadu.

Reč je o dobitnicima mnogobrojnih nagrada, renomiranim književnicima i mladim autorima koji su se okupili, kako je istaknuto, sa željom da se unapredi književni i kulturni život Novog Sada.

Za pet godina postojanja Društvo novosadskih književnika realizovalo je mnogobrojne projekte među kojima su Manifestacija „Nedelja novosadskih pisaca“, književni festival, elektronski časopis, a kao izdavači kroz nekoliko važnih edicija objavili su 17 publikacija.

U ime Društva novosadskih književnka, predsednik Nenad Šaponja istakao je da zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada Društvo novosadskih književnika prvi put ima svoj prostor.

Na pesničkoj večeri stihove svojih pesama, kazivali su pesnici i književnici Selimir Radulović, Zoran Đerić, Nenad Šaponja, Perica Milutin, Miroslav Aleksić, Radovan Vlahović, Milan Micić, Vladimir Kopicl, Simon Grabovac, Joan Baba, Olena Plančak Sakač, Sunčica Radulović Torbica, Bojan Samson, Đeze Bordaš, Snežana Nikolić i pesnik Igor Mirović, član Društva novosadskih književnika.

Događaju su prisustvovali i članovi Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, upravnik Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo i drugi.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:veče

 
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.