Otvaranje izložbe fotografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ 18. aprila u Kulturnom centru Zrenjanin

ZRENJANIN – Izložba  fotografija Dragana Teodorovića „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 06. aprila sa početkom u 19 časova, a posetioci će moći da je pogledaju do 18. aprila svakog dana u periodu od 8 do 20 časova.

Izložena fotografska celina čuva uspomene na jedno veoma dinamično vreme, jaku  rokenrol scenu, govori o stilu života, opisuje način zabave i detaljno oslikava duh jedne epohe – osamdesete godine 20. veka.

Pored muzičara, autorova pažnja posebno je usmerena ka publici i njihovoj emotivnoj i muzičkoj katarzi.

Dragan  Teodorović (Zeko) do sada je imao 19 samostalnih izložbi,  izlagao na 12 kolektivnih, objavio šest monografija i dve knjige.

Usvojivši rok stejdž i pozornicu kao svoje životno okruženje, Dragan Teodorović počinje aktivno da beleži fotografskom kamerom najzanimljivije momente i atmosferu na koncertima, kao i energiju glumaca na pozorišnim daskama i filmu. Rad sa grupom „Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra“ započinje 1999. godine, kada otpočinje i njegova profesionalna fotografska karijera (amaterska od 1985).

Njegove fotografije su objavljivane u svim domaćim, kao i najprestižnijim svetskim časopisima i novinama Rolling Stone, Playboy, Figaro, Madame, Le Monde i  Corriere della Sera.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: