logo transparend vojvodina uzivo

Otvara se biblioteka u Uljmi

VRŠAC – Gradska biblioteka iz Vršca, odlučila je da otvori istureno odeljenje u Uljmi.

Na radnom sastanku u Uljmi, kojem su prisustvovali Dušan Radovanov predsednik Saveta MZ Uljma i odbornica Vesna Brankov u svojstvu domaćina, i vd direktorka Gradske biblioteke Vršac Vesna Zlatičanin i član Gradskog veća zadužen za resor kulture dr Trajan Kačina, odlučeno je da se otvori novi ogranak Gradske biblioteke u Uljmi.

Po rečima vd direktorke Gradske biblioteke, svi ogranci ove ustanove bili su zatvoreni krajem 90.-tih godina i ovo je prvi put da, uz pomoć Grada Vršca i MZ Uljma, Gradska biblioteka može ponovo da proširi svoju delatnost van grada.

Sastanak je bio održan u prostoru koji će ubuduće biti ogranak vršačke biblioteke, u samom centru sela, pored Mesne zajednice. Prostor je opremljen i renoviran, a u najskorije vremene, tu će stići dodatni fond knjiga, uglavnom za decu.

“Drago mi je da ono što se nekada pozatvaralo, konstantnim I odgovornim radom, otvaramo. Uljma je veliko naselje sa jako velikim potencijalom i upravo zbog toga smo izabrali da bude prvo mesto gde će Gradska biblioteka iz Vršca otvoriti svoj ogranak. Zahvaljujem se na izuzetnoj saradnji i podršci predstavnicima MZ Uljma. Imaćemo sve vrste knjiga, od naučnih do književnih dela, ali najviše ćemo staviti akcenat na knjige za decu, lektire i potrebno štivo tog uzrasta, kao bi dodatno podstakli čitanje kod najmlađih. Po svim procenama, biblioteka u Uljmi će početi sa radom krajem avgusta, pred početak školske godine”, izjavio je dr Trajan Kačina, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.