Otkrivamo koliki su potrošači novogodišnji ukrasi postavljeni širom grada

NOVI SAD – Zmaj Jovina ulica kao i ostale novosadske ulice i bulevari, uskoro će zasijati u punom sjaju. Početkom novembra, ekipe “Stana” su započele novogodišnje ukrašavanje grada. Ekipe su do sada vredno radile, a nekoliko novosadskih ulica i bulevara su već okićene.

Padajuće lampice ukrašavaju i ukrašavaće fasade, noćnu rasvetu, drveće … Kako su prethodno izjavili, kićenje će biti završeno do kraja novembra.

Kićenje bi trebalo da bude gotovo za dve nedelje. Kićenje može da se oduži, ukoliko vremenski uslovi ne budu dozvoljavali normalno obavljanje posla. Trenutno su na terenu tri ekipe, a radi se Bulevar oslobođenja, Jevrejska i Zmaj Jovina. Za kićenje je ostalo još nekoliko lokacija- Gradska kuća, bivša zgrada Borova ali i postavljanje 3D ukrasa kao i postavljanje zvezdanog neba.

Još uvek nema informacija kada će rasveta zvanično biti puštena u rad.

Pretpostavlja se da će rasveta zasijati nekoliko dana pred katolički Božić. Sijalice za urkasu su led rasveta, a to su najmanji potrošači. One troše zaista malo elekrične energije. Ovih godina kako kažu neće biti novih ukrasa, a radiće se dopuna i popravka oštećenih- rekli su iz “Stana” za NS Uživo.

Podsećamo prošle godine kićenje je realizovano u novembru, a i prethodnih godina Novi Sad je zasijao novogodišnjom rasvetom tokom oktobra meseca.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.