Otkazano takmičenje dece u ubijanju mačaka: Mnogi Novozelanđani ljuti zbog odluke

Divlje mačke se na Novom Zelandu smatraju štetočinama – ali kritičari takmičenja strahuju da ih deca neće moći razlikovati od kućnih ljubimaca.

Verovali ili ne, na Novom Zelandu je trebalo da bude održano takmičenje dece u ubijanju uličnih mačaka, ali je srećom otkazano.

Kako javlja “Sky News”, takmičenje koje podstiče decu da ubiju što je moguće više mačaka otkazano je nakon kritika na račun Lovačkog takmičenja u Severnom Kenterberiju i reakcije SPCA (novozelandska verzija RSPCA – Kraljevskog udruženja za prevenciju nasilja nad životinjama).

Foto: Envato

Takmičarima je bila ponuđena nagrada od 124 funte za dete koje odstreli najviše uličnih mačaka na Novom Zelandu. Ali, kritičari Lovačkog takmičenja u Severnom Kenterberiju su saopštili da strahuju da bi kućni ljubimci mogli da budu na meti, pošto deca ne bi primetila razliku.

Iz SPCA je saopšteno da je ta organizacija “izuzetno zabrinuta” zbog planiranog događaja. Ta dobrotvorna organizacija za zaštitu životinja je navela: “Nije moguće napraviti razliku između divlje, lutalice ili uplašene domaće mačke na osnovu izgleda, tako da postoji velika šansa da nečiji ljubimac bude ubijen tokom ovog događaja. Pored toga, deca često koriste vazdušne puške u ovakvim događajima što povećavaju verovatnoću bola i uznemirenosti i mogu izazvati produženu smrt životinja.”

U saopštenju Lovačkog takmičenja u Severnom Kenterberiju se navodi da je kategorija lova na mačke ukinuta, uz osudu onih koji su poslali “podle i neprikladne mejlove”.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: