Osvetljeno dvorište OŠ “Dositej Obradović” (FOTO)

NOVI SAD – U cilju unapređenja bezbednosti dece školskog uzrasta i objekta u kojem borave, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala je izgradnju javnog osvetljenja u dvorištu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u ulici Filipa Filipovića u Novom Sadu.

Svetiljke sa led izvorima svetla postavljene su na 25 stubova visine 5m, kojima su osvetljene pešačke staze, platoi i zelene površine. Sportske terene osvetljava 7 stubova visine 10m na kojima su montirani jedan, dva ili tri reflektora, čime su stvoreni uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom u večernjim časovima.

Radovi su završeni u planiranom roku, a kako se ne bi ometalo redovno funkcionisanje ustanove, izvodili su se tokom raspusta, kada deca nisu prisutna u objektu.

Vrednost radova na izgradnji javnog osvetljenja u OŠ „Dositej Obradović“ iznosi 11.950.940,00 dinara.

Sa osvetljenjem školskih dvorišta nastaviće se i u narednom periodu, prema projektnoj dokumentaciji koja je izrađena za još 11 škola na teritoriji Grada Novog Sada, što pokazuje marljivo zalaganje da se u što većoj meri osigura bezbednost i spreči vandalsko ponašanje u okviru obrazovnih ustanova.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: