logo transparend vojvodina uzivo

Osveštana zvona u hramu Ognjene Marije u Starčevu uz prisustvo Vladike Banatskog Nikanora

STARČEVO – U hramu Ognjene Marije u Starčevu jutros je obavljeno osveštavanje zvona i krstova za hram, uz prisustvo Vladike Banatskog g. Nikanora i sveštenstva.

Srpska pravoslavna crkva 30. jula, slavi praznik Svete velikomučenice Marine, u narodu poznate kao Ognjena Marija. Njeno ime nosiće novi Hram u Starčevu, a zemljište na kome se hram gradi osveštao je 2019. godine Vladika Banatski Nikanor.

Praktično, sam početak izgradnje je, zvanično, dan kada je Vladika Banatski Gospodin Nikanor osveštao krst koji će nakon izgradnje hrama stajati na vrhu ove građevine, novembra 2019. godine.

Ovaj hram će biti posvećen Svetoj Velikomučenici Marini, poznatijoj kao Ognjena Marija, koja se već decenijama slavi u Starčevu. Ognjena Marija je i slava Mesne zajednice Starčevo. Građevina će u osnovi biti oko 200 kvadrata, dok će joj visina dosezati dvadesetak metara. Adresa novog starčevačkog crkvenog objekta je Kestenova 5 i nalaziće se na samom uglu pomenute ulice i Partizanske ulice.

Građevinski projekat ovog hrama radi iskusni arhitekta, Dragan Dobrosavljević iz Vršca, doskorašnji direktor Direkcije za izgradnju svog grada, što garantuje kvalitet i postojanost. U zavisnosti od priliva sredstava, očekuje se da hram bude izgrađen za nekoliko godina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.