logo transparend vojvodina uzivo

Osnovna škola „Jovan Popović“ iz Suseka je obeležila svoj Dan škole

BEOČIN – Osnovna škola „Jovan Popović“ iz Suseka danas je svečanim programom obeležila svoj Dan škole.
Foto: Ismet Ademovski

Na priredbi koja je upriličena u školskoj fiskulturnoj sali učešće su uzeli učenici viših i nižih razreda kako matične škole u Suseku tako i njenih područnih odeljenja iz Banoštora, Sviloša i Luga koji su zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima pokazali jedinstvo i lepotu različitosti našeg podneblja, kulture i folklora.

Podršku programu pružio je i pojački sastav „Blagovestitelj“ iz Suseka pod vođstvom Aleksandre Teofilović kao i folklorni ansambl „Veliko kolo“ čiji su članovi učenici škole.

Foto: Ismet Ademovski

Prisutne učenike, nastavnike, školsko osoblje kao i goste među kojima je bila delegacija bratske Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ iz Zabrđa, srdačno je pozdravila direktorka škole Tatjana Кrstić koja je istakla da je misija uspeha i obrazovanja jedini put kojim uspešno koračaju svi oni koji su neraskidiv deo ove škole.

„Pored obrazovno-vaspitnog rada koji je najvažniji, učenici i nastavni kadar Osnovne škole „Jovan Popović“ iz Suseka imaju priliku da pošalju dobar glas i prikažu svoje znanje i sposobnosti na brojnim programima međunarodne saradnje, različitim projektima i brojnim konkursima gde je njihov rad gotovo uvek pohvaljen i veoma zapažen!“ istakla je Tatjana Кrstić.

Foto: Ismet Ademovski

Ona je izrazivši nadu da je pred školom, njenim učenicima i nastavnim kadrom još jedna uspešna godina, svima poželela mnogo sreće i čestitala Dan škole!

Današnja svečanost bila je prilika da se sa svojim brojnim učenicima i kolegama nastavnicima pozdravi i dugogodišnji veroučitelj, jedan od omiljenih nastavnika i paroh susečkog hrama „Svetog arhangela Gavrila“ Nemanja Teofilović koji zbog premeštaja u drugo mesto parohijske službe neće više biti u prilici da predaje u ovoj školi.

Foto: Ismet Ademovski

On se u svom emotivnom govoru praćenim brojnim aplauzima zahvalio svima na saradnji i čestitavši Dan škole učenicima i zaposlenima poželeo mnogo sreće i uspeha u daljem radu.

Današnja proslava upriličena je u susret 18. novembru, datumu kada je 1905. godine rođen pesnik i književnik Jovan Popović, po kojem je ova škola nosi ime.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.