logo transparend vojvodina uzivo

Osnovna škola “Jovan Dučić “ pobednik zrenjaninskog takmičenja „Prljavo ili čisto-nije isto“

ZRENJANIN – U Kulturnom centru Zrenjanina juče je održano finale kviza“Prljavo ili čisto-nije isto“ koje je otvorio zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Ovo eko-takmičenje organizuje se za učenike od petog do osmog razreda, a organizator je Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ , uz podršku Grada Zrenjanina.

Otvarajući takmičenje Santovac je ukazao da je pored sticanja novih znanja veoma važno podizanje svesti o značaju ekologije kod dece.


“ Grad Zrenjanin je u proteklom vremenskom periodu uložio značajna sredstva u ekologiju. U toku je rekonstrukcija Karađorđevog parka, uz pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine, uredili smo park na Putnikovu,zasađeno je mnogo novih sadnica, a ono što je kruna celokupne priče o ekologiji jeste i prečistač otpadnih voda i očekujemo da vrlo brzo krenemo i u izgradnju prečistača. Kada je reč o ekologiji, naš cilj je i da ove godine krenemo i u izgradnju četvrtog kraka obilaznice oko grada.”– rekao je Santovac navodeći da je, uz napore Grada, važno i podizanje svesti o značaju i zaštiti životne sredine, reciklaži i ekologiji kod mladih i dece.

Tehnički direktor JKP „ČistoćA i zelenilo“ Vladimir Vujin ukazao je da se ove godine za četvrto po redu takmičenje prijavio rekordan broj škola, čak njih 22 iz Zrenjanina i naseljenih mesta.

Kvalifikacije i polufinalno takmičenje se odvijalo od 28. februara do 3.  marta, u Kristalnoj dvorani, a u finalu su učestvovale OŠ Dositej Obradović,  OŠ „2. Oktobar“ iz Zrenjanina i OŠ „Jovan Dučić“ iz Kleka koja je i pobednik finala i predstavljaće naš grad na Republičkom takmičenju u Beogradu, 21. aprila.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.