Osnovan Bokserski klub “Detelinara”

NOVI SAD – U Novom Sadu krajem prošle godine osnovan je novi Bokserski klub „Detelinara“, a već početkom ove godine dobio je retko dobre uslove za rad u jednom od naših najlepših fudbalsko – sportskih kompleksa „RFK Novi Sad 1921“ iza kojeg je stao Grad Novi Sad.

Bokserima „Detelinare“ je u dva termina na raspolaganju moderno opremljena sala sa ringom i potrebnim rekvizitima.

„Imamo otvorenu besplatnu školu olimpijskog boksa za dečake i devojčice od 9 do 14 godina. Funkcionišemo u delu grada koji je gusto naseljen, pa nam masovnost neće biti problem. Već na ovogodišnjem Prvenstvu Vojvodine stigle su i prve klupske medalje. Na pokrajinskom šampionatu smo osvojili tri srebrna odličja, od kojih su dva u seniorskoj konkurenciji u vlasništvu Đorđa Živaljevića i Vojislava Bjelice. Srebrnim odličjem okitio se i školarac BK „Detelinare“ Jovan Janjuz. Prioritet je škola olimpijskog boksa preko koje želimo da privučemo što više dečaka i devojčica u naš klub jer nam je bavljenje sportom u ovom trenutku bitnije nego takmičarski rezultati,“ kaže trener Bokserskog kluba „Detelinara“ Miodrag Smiljanić.

Bokserski klub „Detelinara“ usko sarađuje sa BK „Patriote“, čije je osnivač takođe Miodrag Smiljanić. On je ovaj klub prepustio svom rođenom bratu Dejanu. U planu je odlazak i na prvi međunarodni turnir na Kritu, početkom jula.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.