logo transparend vojvodina uzivo

Osmoro učenika iz opštine Kovačica ispraćeno na Olimpijadu sportskih igara

KOVAČICA – U Novom Sadu se od 24. do 30. maja održavaju 12. Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije. Svoje predstavnike ima i opština Kovačica.

Na 12. Olimpijadu sportskih igara učenika iz Srbije, opštinu Kovačica predstavljaće osam najboljih sportista, učenika osnovnih škola iz Kovačice, Uzdina i Padine kao i Gimnazije „Mihalo Pupin“. Za njih je u zgradi lokalne samouprave upriličen prijem kod predsednika opštine Kovačica, Jaroslava Hrubika, koji im je ovom prilikom uručio poklone u vidu sportske opreme sa logom opštine Kovačica.

Kako navodi predsednik Aktiva nastavnika fizičke kulture opštine Kovačica, Pavel Urban, učesnici su od opštine dobili trenerke i majice sa oznakom opštine Kovačica na četiri jezika. Učenici će se većinom takmičiti u pojedinačnim takmičenjima, kaže Urban.

Dvanaeste Olimpijske sportske igre učenika Srbije se ove godine održavaju u Novom Sadu. Do 30. maja će se u 15 sportskih disciplina takmičiti preko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele zemlje. Organizator ovog događaja u našoj zemlji je Savez za školski sport Srbije. Na ovaj važan sportski događaj iz opštne Kovačica putuju plivači Martin Husarik, Sara Šimon, Nemanja Radu, Dagmar Husarik i Anja Radu, džudistkinja Lara Lotina i stonoteniseri Matia Grosu i Maja Vanjo.

Održavanje ovog događaja su finansijski podržali Ministarstvo sporta, Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, Savez za školski sport Srbije i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.