OŠ Vuk Karadžić obeležila Dan škole u renoviranoj Svečanoj sali

VRŠAC – Osnovna škola Vuk Karadžić obeležila je dan škole u renoviranoj Svečanoj sali, za čije je renoviranje Grad Vršac izdvojio 800.000 dinara.

„Ove godine obeležavamo 126 godina od izgradnje škole i veliko mi je zadovoljstvo što ovaj dan proslavljamo u potpuno renoviranoj svečanoj sali, koja je jedna od najlepših u grada. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi u školi je uređen i prostor za informatički kabinet, kao i deo za korišćenje pametne table“, izjavila je Ana Avramović, direktorka OŠ Vuk Karadžić.

Radovi u sali su obuhvatili sanaciju i oslikavanje stropa, hoblovanje i lakiranje parketa, krečenje zidova, renoviranje kaljavih peći, renoviranje praktikabala, kao i novu rasvetu i trakaste zavese.

„Radujemo se što ove godine svečanost Dana škole održavamo u renoviranoj Svečanoj sali koja je jedna od najreprezentativnijih u našem Gradu. Nakon dugo vremena započeti su radovi na sanaciji fasade, što je bio veliki problem dugi niz godina. U prvoj fazi urađena je zaštita fasade od obrušavanja, na delovima gde je bilo najpotrebnije, a Grad Vršac je obezbedio i sredstva za projektovanje fasade i hidroizolacije“, rekao je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.