Orlić primio u oproštajnu posetu ambasadora Palestine

BEOGRAD – Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Države Palestine u Srbiji Mohameda Nabhana.

“Dr Orlić je bilateralne odnose dve zemlje ocenio kao tradicionalno dobre i prijateljske, te zahvalio ambasadoru na ličnom doprinosu da se oni dodatno učvrste i osnaže”, saoptzeno je iz parlamenta.

„Palestina će biti uz Srbiju i nastojati da je podrži uvek i svuda“, rekao je ambasador Nabhan, potvrđujući principijelan stav po pitanju nepriznavanja tzv. „Kosova“ i kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na čemu mu je Orlić zahvalio.

Sagovornici su značajnim ocenili zajedničko zalaganje za dosledno poštovanje principa međunarodnog javnog prava.

Tokom sastanka je potvrđena opredeljenost za unapređenje međuparlamentarne saradnje, kojoj je, kako je istakao dr Orlić, spremna da doprinese i Narodna skupština Republike Srbije.

Ambasador Nabhan je pozdravio saradnju koju Srbija i Palestina godinama unazad ostvaruju u oblasti obrazovanja, posebno kroz ustaljenu praksu stipendiranja palestinskih studenata u našoj zemlji i njihovo učešće u programu „Svet u Srbiji“.

Kako je naveo, za prijateljsku Srbiju vežu ga najlepše uspomene i uverenje da će dve države i u budućnosti gajiti međusobno poverenje i razumevanje.

„Svojim prijateljima, baš kao i svom narodu, želimo mir“, poručio je na kraju sastanka dr Orlić, dodajući da Srbija ostaje privržena miru i stabilnosti, državnoj politici koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić i koju, u skladu sa čvrstom podrškom i voljom naroda, vode i Narodna skupština Republike Srbije i Vlada Srbije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: