Orlić i Murmu za jačanje prijateljskih odnosa i saradnje dve zemlje

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić potvrdio je danas u razgovoru sa predsednicom Indije Droupadi Murmu u Beogradu tradicionalno prijateljske veze dve zemlje i dva naroda, zasnovane na uzajamnom uvažavanju, razumevanju i podršci.

Orlić je poručio da dolazak predsednice Murmu u Beograd predstavlja veliku čast za Srbiju, i da je posebnu privilegiju činjenica da je Srbija prva evropska zemlja koju je posetila od stupanja na dužnost, daopšteno je iz parlamenta.

Istakao je da je Srbija ponosan na višedecenijsko partnerstvo sa Indijom, te da je Narodna skupština opredeljena da nastavi da doprinosi sveukupnoj saradnji i daljem učvršćivanju prijateljstva.
„Istu poruku ćete čuti od svih u Srbiji – i od predsednika Republike, i od naše Vlade, ali i od građana naše zemlje“, rekao je predsednik Orlić.
On je zahvalio na principijelnom i čvrstom stavu Indije po pitanju nepriznavanja tzv. „Kosova“ i na tome što se ta zemlja, zajedno sa Srbijom, zalaže za dosledno poštovanje međunarodnog javnog prava i Povelje UN.

„Budite sigurni da, sa naše strane, Indija možda da računa na prijateljstvo i podršku – uvek i svuda“, naglasio je predsednik NS RS.
Murmu je potvrdila spremnost Indije za jačanje partnerstva sa Srbijom u svim sferama od obostranog značaja, kao i opredeljenost za dalji razvoj međuparlamentarne saradnje na svim nivoima.
Izrazila je uverenje da će se, na temeljima prijateljstva i uzajamne podrške, nastaviti saradnja na multilateralnom planu.
Istakla je i da dve zemlje dele stavove po najznačajnijim pitanjima i, s tim u vezi, podvukla značaj poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta svake države u svetu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: