logo transparend vojvodina uzivo

Optužnica protiv Belivukove grupe: Sedam ubistava, trgovina drogom, otmica, silovanje…

BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu u toku je čitanje optužnice kojom se pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Tužilac je počeo sa čitanjem prve optužnice kojom se grupa tereti za pet ubistava, drogu, oružje, otmicu i silovanje, a koja ima više od 350 stranica.

Prvom optužnicom grupa se tereti da je prvo namamila u kuću u Ritopeku, a potom ubila Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju. Ubijene muškarce su pripadnici na razne načine namamili u kuću u Ritopeku, gde su ih onda mučili kako bi iz njih izvukli informacije, nakon čega su ih ubijali.

Kako je objasnio svedok okrivljeni Bojan Hrvatin, nakon što su ubili ove muškarce, pripadnici gupe su raskomadali njihova tela, fotografisali ih, nakon cega su ih samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa i ostatke prosipali u Dunav.

Optužnica sadrži slike i prepiske sa kriptovane aplikacije „Skaj“ , na kojima se vide raskomadana tela ubijenih muškaraca, ali i konverzacije između članova klana.

Iz komunikacije koja je preuzeta sa „Skaja“ vidi način planiranja otmice i ubistava, ali i metode mučenja koje su pripadnici koristili tokom lišavanja života petorice muškaraca.

Nakon ove optužnice, tužilac će pročitati i drugu optužnicu, kojom se grupa tereti za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Prvo pripremno ročište održalo se u martu, a ubrzo nakon toga, u aprilu je uhapšen advokat Dejan Lazarević branilac Miljkovića i Belivuka i još nekoliko članova ove grupe, zbog čega su u dva navrata odloženo pripremno ročište.

Pripadnici grupe su na pripremnim ročištima negirali izvršenje svih dela koja im se stavljaju na teret, navodeći da su slike iz kuće u Ritopeku na kojima se vide pripadnici ove grupe sa ubijenim muškarcima, fotošopirane i da im je „sve namešteno“.

Svi pripadnici su negirali, sem trojice svedoka okrivljenih koji su priznali krivična dela za koja ih terete.
Sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su pristali da za blažu kaznu zatvora pričaju o zločinima koje je počinila grupa.
Po završetku suđenja Hrvatinu će biti izrečena kazna zatvora od 15 godina, Spasojeviću od 14 godina i Laliću od 18 godina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protiv Belivuka, Miljkovića i Bojane Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sporovođenju istrage doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Završeno čitanje prve optužnice protiv Belivukove grupe

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je čitanje prve optužnice protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Sudija je nakon čitanja odredila pauzu od 40 minuta. Nakon pauže očekuje se da tužilac pročita drugu optužnicu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.