logo transparend vojvodina uzivo

Opštinska smotra okupila oko 350 mališana

DEBELJAČA – Debeljača je i ove godine bila domaćin Opštinske smotre dečjeg muzičkog i folklornog stvaralaštva.

Ove godine Opštinska smotra dečijeg muzičkog i folklornog stvaralaštva okupila je više od 350 mališana. Učestvovali su horovi osnovnih škola iz opštine Kovačica, orkestri, kao i Dom kulture „Mihajla Pupina“ iz Idvora, Dom kulture „Jožef Atila“ i Društvo za negovanje tradicija „Banatsko kolo“ iz Debeljače i KUD “Sveti Sava“ iz Crepaje.

Takmičenje je održano u Domu kulture „Jožef Atila“ u Debeljači u utorak, 9. aprila, u organizaciji i pod pokroviteljstvom opštine Kovačica. Prisutne je pozdravila Marijana Meljiš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, a smotri je prisustvovala i načelnica Opštinske uprave opštine Kovačica Tanja Bubeskov.

Opštinski festival su pratili i selektori Gracijan Petrović i Dragan Mićić, koji navodi, da su ovakvi festivali od velikog značaja za decu, jer manje vremena provode na mobilnim telefonima, a više zajedno uz ples i pesmu. Što se tiče kriterijuma po kojima su ocenjivali učesnike, važno je da ansambli budu usklađeni i da imaju adekvatnu muzičku pratnju, kaže Mićić.

I ove godine smotra dečjeg muzičkog i folklornog stvaralaštva u opštini Kovačica bila je prilika da se na jednom mestu vidi sva lepota i šarolikost narodnih nošnji i čuje četiri jezika naroda koji ovde žive. Najbolji na opštinskoj smotri plasiraće se na Okružnu, koja će se ove godine održati 27. aprila.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.