Opštini Srbobran 14 miliona dinara za atarske puteve

ugovori-srbobran
SRBOBRAN – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je ugovore o dodeli ukupno 400 miliona dinara bespovratnih sredstava za uređenje atarskih puteva i otresišta u 26 lokalnih samouprava u AP Vojvodini. Jedan od ugovora u ime Opštine Srbobran potpisao je Radivoj Debeljački, predsednik.

“Opštini Srbobran je za sufinasiranje uređenja atarskih puteva pripalo 14 miliona dinara, što je 70 odsto ukupne vrednosti projekta, dok će preostala sredstva biti obezbeđena iz lokalnog budžeta. Ovaj izuzetno važni projekat će omogućiti bolju putnu infrastrukturu za poljoprivredne proizvođače, a kada znamo da je poljoprivreda najznačajnija privredna grana u našoj opštini, naša je obaveza da vodimo posebno računa da stvorimo uslove da poljoprivrednici imaju mogućnost da efikasno posluju i ostvaruju što bolje rezultate. Nadam se da ćemo veoma brzo odine rešiti problem nedostatka struganog asfalta za uređenje puteva i do kraja godine uspešno realizovati ovaj projekat. Posebno hvala Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na podršci u realizaciji niza projekata u opštini Srbobran, svi oni učinili su da život stanovnika Srbobrana, Turije i Nadalja bude kvalitetniji i lakši”, rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Uručujući ugovore pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić istakao je da je ukupna vrednost ove investicije je 706,9 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a opštine će investirati 306,9 miliona.

“Ova konkursna linija veoma je značajna za razvoj poljoprivredne infrastrukture, jer je važno da se svakom poljoprivredniku omogući da nesmetano dođe do svoje njive. Pozivam lokalne samouprave da se u što većem broju prijave i na konkurse resornog sekretarijata koji slede. Imaćemo još nekoliko konkursa za unapređenje infrastrukture. U pripremi je konkurs za vodne objekte, za šta smo izdvojili 480 miliona dinara. Rebalansom pokrajinskog budžeta, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo imaće dodatnih 200 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija i smetlišta sa poljoprivrednih zemljišta u lokalnim samoupravama”, naglasio je Galić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: