logo transparend vojvodina uzivo

Opštini Opovo odobren projekat iz oblasti socijalne zaštite

OPOVO – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, kojim je omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara.

Opština Opovo je na ovom konkursu dobila sredstva u iznosu od 1,8 miliona dinara. Ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Opovo Anka Simin Damjanov.

„Moram da napomenem da su ova sredstva od izuzetne važnosti za našu sredinu zbog unapređenja socijalne zaštite u našoj lokalnoj samoupravi. Ovim sredstvima ćemo moći da izbudžetiramo projekte geronto domaćica i ličnih pratilaca“, izjavila je Simin Damjanov nakon potpisivanja ugovora.

Projekat geronto domaćica i ličnih pratilaca realizuje Centar za socijalni rad Opovo.

 

Foto: Glas Opova

 

Ministar Nikola Selaković je istakao da je uveren da će dodeljeni iznos poboljšati funkcionisanje sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou, što je za ministarstvo jedan od ključnih prioriteta.

On je istakao da je to novac koji se namenski transferiše gradovima i opštinama za potrebe određenih usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, kao što su geronto domaćice, usluge ličnih pratilaca, personalnih asistenata.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.