Opština Vrbas sa dve ekipe na finalnoj „Pažljivkovoj smotri“ (FOTO) (VIDEO)

pažljivko-smotra
VRBAS/BAČKO DOBRO POLJE  – U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bačkom Dobrom Polju danas je održano popularno takmičenje “Pažljivkova smotra”.

 

Na regionalnom nivou, sa kojeg će se pobednici u uzrastu predškolaca, đaka prvaka i učenika drugih razreda, plasirati na finalno takmičenje na nivou Republike Srbije, učestvovale su ekipe iz opština Srbobrana, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Sremski Karlovci i domaćina Vrbas.

“Kroz realizaciju svake od faza projekta, kroz takmičenja i druženja sa Pažljivkom, deca su usvojila i pokazivala nova znanja u oblasti saobraćajnih pravila, što će im, a to za nas jeste najvažnije, doneti bezbedno kretanje na ulici i na putevima, ispravno ponašanje u vozilima i sve drugo vezano za njihovo učešće u saobraćaju. Takmičarski program je podrazumevao različite tipove igara prilagođenih njihovom uzrastu, Pažljivko je ponovo bio sjajan asistent, podrška i motivator deci, i ekipe su lako i sa punim samopouzdanjem odgovarale na pitanja. Time je dokazano da je cilj takmičenja ispunjen, a to je unapređenje znanja o saobraćaju. Sigurno je da danas, posle serije takmičenja u okviru ‘Pažljivkove smotre’, imamo decu koja mnogo više znaju o saobraćajnim pravilima nego što je to bilo pre početka. To je bio naš osnovni cilj”, rekla je Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas i predsednica Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području lokalne samouprave Vrbas.

U kategoriji predškolaca prvo mesto i pravo da predstavljaju svoj grad na finalnoj “Pažljivkovoj smotri”, koja će se održati u Kragujevcu, osvojili su vrtić “Bubica” PU “Boško Buha” iz Vrbasa, za đake prvake Osnovna škola “Branko Radičević” iz Ravnog Sela, i Osnovna škola “Jan Čajak” iz Bačkog Petrovca, za učenike drugih razreda. U ovoj konkurenciji Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Bačkog Dobrog Polja osvojila je treće mesto.

Projekat “Pažljivkova smotra” organizuje se u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, a na ovogodišnjoj, trećoj po redu smotri, učešće je uzela čak 71 lokalna samouprava, što je najveći broj do sada.

 

 

"Pažljivkova smotra"-vrbas-bačko dobro polje
Foto: opština Vrbas
"Pažljivkova smotra"-vrbas-bačko dobro polje
Foto: opština Vrbas
"Pažljivkova smotra"-vrbas-bačko dobro polje
Foto: opština Vrbas

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: