logo transparend vojvodina uzivo

Opština Stara Pazova dobila sredstva iz Pokrajine za završetak vodovoda u Vojki

STARA PAZOVA – Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova danas je u Vladi AP Vojvodine potpisao ugovor o dodeli sredstava za nastavak izgradnje vodovodne mreže u Vojki.

Opština Stara Pazova jedna je od 5 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva po Konkursu za sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini na teritoriji Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno preko 481 milion dinara. Ugovore je uručio Aleksandar Panovski, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

„Za 4. fazu vodovoda u Vojki potrebno je preko 70 miliona dinara, od čega će pokrajina finansirati skoro 50 miliona a ostatak Opština Stara Pazova i time će 800 domaćinstava dobiti vodovodnu mrežu. Vojka je jedno mesto, koje do pre par godina nije imalo vodovod, već je svako domaćinstvo imalo svoj bunar. Ovim ćemo sredstvima završiti četvrtu fazu a peta je planirana za proleće i tada bi trebalo da bude kompletno završen vodovod u Vojki, koja broji oko 5000 stanovnika“, rekao je prvi čovek staropazovačke opštine nakon potpisivanja ugovora u Novom Sadu. Radovi će početi u narednom periodu nakon okončanog postupka javne nabavke.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.