Opština Ruma nastavlja da ulaže u seoske mesne zajednice

ŽARKOVAC – U okviru projekta “Participativno budžetiranje” urađeni su mobilijari za decu u Žarkovcu i Putincima. Predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, obišla je danas ova igrališta, kao i Dom kulture u Žarkovcu u kojem je urađen nov plafon.
Foto: Opština Ruma

-U okviru participativnog budžetiranja i selo Žarkovac je dobilo uređenje dečijeg igrališta. Uređen je jedan nov multifunkcionalni mobilijar za decu iz sela. Po reakcijama odraslih i predstavnika Mesne zajednice i dece vidimo da im je to zaista bilo potrebno i da se velik broj dece ovde okuplja. Za ovaj projekat izdvojeno je 1.678.000 dinara. I u narednom periodu očekujemo da u svim selima i samom gradu opremimo sva igrališta i sve terene sa potrebnim mobilijarima kako bi deca mogla da imaju normalno odrastanje i uživanje u igri, izjavila je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

Predstavnici Mesne zajednice Žarkovac su se u februaru obratili opštini sa molbom da im se finansijski pomogne da urede plafon u sali Doma kulture.

Dom je prošle godine kompletno renoviran, međutim, imali su problem sa plafonom koji je bio urušen i koji, kao i elektroinstalacija, nije bio funkcionalan. Mi smo izdvojili milion dinara kako bismo obezbedili molerajske radove, spuštanje plafona i obnavljanje elektroinstalacije da bi njihov Dom kulture bio u funkciji pogotovo što Žarkovac ima jedno od najaktivnijih folklornih udruženja gde deca svakodnevno vežbaju i gde imaju okupljanja sa ansamblima iz drugih gradova i regiona, tako da im treba pružiti sve uslove, rekla je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

Goran Bajić, predsednik Saveta MZ Žarkovac je rekao da im Opština dosta pomaže u poslednjih godinu dana.

Napravili smo dosta lepih stvari, od renoviranja kompletnog Doma kulture, radili smo fasadu kompletnu spolja, zamenu stolarije, plafon, tako da se sada tu održavaju slavlja, rođendani, svadbe, selo je živnulo, izjavio je Bajić i dodao da je u planu da se obnovi zgrada Mesne zajednice, Ambulanta, Pošta i da se u centru sela postavi spomen bista dr Žarku Miladinoviću, pošto je selo i dobilo naziv po njemu, a pre toga se zvalo Solnok, na mađarskom jeziku – salaš.

Foto: Opština Ruma

I Putinci su u okviru Participativnog budžetiranja dobili dečije igralište odnosno moderan mobilijar.

-Samo bih napomenula, pored Žarkovca i Putinaca dobili su i Hrtkovci i Kraljevci ove godine, tako da smo time pokrili sva sela, a u narednoj godini planiramo i da obnovimo sav mobilijar na mestima gde je on demoliran. Putinci su dobili ovaj moderan multifunkcionalni mobilijar, sličan kao u Žarkovcu. Izdvojili smo iz budžeta 1.678.000 dinara.

Postavili smo ga ovde prema preporuci meštana Putinaca iz tog razloga što ovde u samom dvorištu objekta OŠ “Dositej Obradović” i vrtića nije bilo nikakvog igrališta. U razgovoru sa predsednikom Mesne zajednice vidimo da je posećenost odlična, da su deca zadovoljna i da im odgovara ova lokacija, rekla je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

U okviru infrastrukturnih radova po mesnim zajednicama, izdvojeno je 2 miliona dinara za nabavku reflektora na rukometnom terenu u Putincima.

Počeli smo radove na rukometnom igralištu, još nisu završeni, samo su urađeni reflektori, sad treba da radimo podlogu, to se nadamo pošto je rukometni klub otišao u viši rang, trebaju nam malo bolji uslovi. Najviše što me raduje u selu je što ima mnogo dece koja su počela da bave sportom, rukometom i fudbalom. Mnogo dobre rezultate imamo u folkloru i to me raduje, bili smo prvi u Sremu, bili smo prvi u Vojvodini, žao mi je samo što nije bilo republičko takmičenje da i tu uzmemo prvo mesto, ponosno je rekao predsednik Mesne zajednice Putinci, Branko Mandić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.