Opština Opovo i ove godine obezbedila ogrevno drvo najugroženijima

OPOVO – U okviru programa socijalne politike, Opština Opovo i ove godine organizovala je raspodelu ogreva za najugroženije kategorije stanovništva.

Sprovedena je nabavka 610 kubnih metara drva, što je šest puta više u odnosu na pre sedam godina kada je ova akcija prvi put pokrenuta.
Nakon procedure prijava i procene opštinske komisije, drva su raspoređena na 292 domaćinstva.

Akcija je krenula u Sakulama 14. novembra, zatim nastavljena u Barandi i Opovu, a biće završena u Sefkerinu.

Građani, korisnici ovog programa, ističu značaj ove pomoći, posebno ove godine kada imamo nestabilnu situaciju sa cenama i nabavkom ogreva.

Distribuciju zimskog ogreva ispratio je predsednik opštine Opovo Miloš Markov koji je istakao da lokalna samouprava kroz razne programe podrške pomaže socijalno ugrožene porodice i pojedince, a pred svaku zimu sprovodi se akcija raspodele ogreva.

 

 

„Već nekoliko godina lokalna samouprava sprovodi ovaj program u sklopu socijalne zaštite naše opštine. Obezbeđujemo pomoć u ogrevu. Prošle godine su to bili briketi, ove godine smo uspeli uz pomoć Pokrajinske vlade da obezbedimo ogrevno drvo i to veću količinu od 610 kubnih metara. Gledali smo da ove godine izađemo u susret svim našim sugrađanima koji su iskazali potrebu uzimajući u obzir da je i priča sa energentima prilično nestabilna. Ove godine smo podržali nešto manje od 300 porodica. Svaka dobija po dva kubna metra ogrevnog drveta i mislim da će im to značiti sa dva aspekta. Prvo, to je cena ogrevnog drveta koja je dosta poskupela, a drugo je i dostupnost ogreva jer je teže doći do njega, tako da smatramo da je ovaj program opravdan i trudićemo se da ovako nastavimo i u narednom periodu“, izjavio je Miloš Markov.

U ovogodišnjoj akciji ogrev je obezbeđen za 57 porodica u Sakulama, 66 u Barandi, 75 u Sefkerinu i 94 u Opovu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: