Opština Beočin raspisala konkurs za dodelu studentskih stipendija

SREM – Komisija za dodelu stipendija opštine Beočin raspisala je Konkurs za dodelu stipendija studentima za školsku 2023/2024. godinu a rok za prijavljivanje počinje danas i traje do 5. decembra, 2023. godine.

Iz sredstava budžeta Opštine Beočin finansiraće se svi studenti koji ispunjavaju uslove navedene u konkursu a iznos stipendije je 12 hiljada dinara na mesečnom nivou.

Pravo konkurisanja imaju studenti od druge godine osnovnih studija, kao i studenti master akademskih ili doktorskih studija koji studiraju na budžetu ustanova čiji je osnivač Republika Srbija ili Autonomna pokrajina Vojvodina.

Uslov za učešće na konkursu je da studenti imaju najmanju prosečnu osenu 8.5 ali i da tokom studija nisu obnavljali ni jednu godinu kao i da su položili sve ispite iz prethodnih godina.

Studenti koji konkurišu treba da imaju prebivalište na teritoriji opštine Beočin najmanje tri godine.

U okviru ovog konkursa raspisan je i Konkurs za dodelu stipendija studentima romske nacionalnosti za 2023/2024. godinu.

Takođe, konkurs predviđa i učešće studenata sa hendikepom i hroničnim bolestima čije se prijave od strane komisije razmatraju po nešto blažim kriterijumima.

Stipendije se isplaćuju u periodu od 1. decembra 2023. godine do 30. novembra 2024. godine (osim za mesec jul i avgust) u visini od 12 hiljada dinara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: