Opština Beočin pozvala građane da uzmu učeće u participativnom budžetiranju

BEOČIN – Opština Beočin je pozvala sugrađane da kroz program participativnog budžetiranja uzmu direktno učešće u kreiranju opštinskog budžeta za narednu godinu.

U saopštenju se navodi da ukoliko imate ideju za projekat koji bi život u Beočinu i okolnim mestima učinio boljim, kvalitetnijim i lepšim,  svoje predloge pošaljete u periodu od 21. do 26. novembra, elektronskim putem na sajtu Opštine Beočin putem linka https://budzet.beocin.rs/

Svaki građanin opštine Beočin može da predloži i više projekata, a važno je voditi računa da oni budu u interesu šire zajednice kao i da su u nadležnosti lokalne samouprave. Nakon prikupljanja predloga građana, koje će biti zatvoreno 26. novembra tačno u ponoć, Odeljenje za budžet i finansije Opštinske uprave Beočin odrediće listu predloga koji se stavljaju na glasanje, a predlog koji dobije najveći broj glasova biće realizovan budžetom za 2024. godinu.

Rok za glasanje biće omogućen od 27. do 30. novembra o čemu će Opština Beočin blagovremeno obavestiti građane.

Učešće što većeg broja sugrađana u procesu participativnog budžetiranja je od izuzetnog značaja kako bi u plan aktivnosti za 2024. godinu mogli da uvrtsimo kvalitetne projekte koji na najbolji način mogu izaći u susret potrebama naše lokalne zajednice.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: