Opština Bela Crkva dodelila građevinski materijal za šest porodica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BELA CRKVA – Zamenik predsednika Opštine Bela Crkva Darko Stanojev danas je sa šest porodica izbeglih lica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, potpisao ugovore o dodeli građevinskog materijala namenjenih poboljšanju uslova stanovanja.

Ukupna vrednost projekta iznosi 3.000.000 dinara, od čega je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije opredelio 2.850.000dinara, dok je Opština Bela Crkva učestvovala sa 150.000 dinara.

Posle sprovedenog kompletnog postupka oglašavanja, obilaska terena i izbora kandidata za postupak dodele građevinskog materijala, napravljena je konačna lista za izbor korisnika, kao i visinu dobijene pomoći.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Darka Stanojeva, svi kandidati koji su aplicirali dobili su pomoć u građevinskom materijalu, kojim će renovirati svoje domove.

„Opština Bela Crkva i lokalni Komesarijat za izbegla i raseljena lica poslednjih godina realizovali su više projekata podrške u vidu kupovine kuća sa okućnicom, raspodele ogreva za zimu, sanacije kuća i za nabavku građevinskog materijala. Ugovorima koje smo sada potpisali uspevamo da održimo kontinuitet u dobijanju sredstava i na taj način pomognemo što više porodica na teritoriji Opštine Bela Crkva“, rekao je Stanojev.

Korisnici ugovora složni su u oceni da će im ova donacija u velikoj meri pomoći da nabave neophodan građevinski materijal u cilju poboljšanja stambenog pitanja.

Tagovi:

Pročitajte još: