Opština Bačka Palanka planira sadnju novih stabala

bačka palanka-opština
BAČKA PALANKA – Na mestu stabala koja su polomljena i izvaljena u orkanskim olujama na teritoriji opštine Bačka Palanka biće posađene nove sadnice, zaključeno je na prvom sastanku Radne grupe opštine Bačka Palanka za sanaciju i rekonstrukciju zelenila uništenog u nevremenu.

Radna grupa je formirana na inicijativu predsednika opštine Branislava Šušnice i njen zadatak je da napravi plan ponovnog ozelenjavanja, količinu sadnica i odabir vrsta za sadnju. Radnu grupu čine stručnjaci Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, JP “Vojvodinašume” i NP “Fruška gora”, predstavnici opštine i opštinskih komunalnih službi.

Radna grupa će na osnovu podataka od nadležnih inistutucija koje su donele plan seče, napraviti plan sadnje, koji će biti usaglašen sa katastrom podzemnih infrastruktura.

U akciju ozelenjavanja pored “Vojvodinašuma” i NP “Fruška gora” biće uključene i lokalne društveno-odgovorne kompanije.

Mi trenutno privodimo kraju radove na sanaciji oštećenja na objektima javne namene, za šta su nam sredstva obezbedili Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada. Takođe, u neprestanoj smo komunikaciji s nadležnim službama Vlade Srbije radi obezbeđivanja državne pomoći za građane kojima su oštećeni objekti u nevremenu. Na teritoriji naše opštine oštećeno je više od 6.000 kuća. Pored toga, važno je da uradimo i sanaciju uništenog zelenila, jer je drveće važno za kvalitet života naših građana – rekao je Branislav Šušnica predsednik opštine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: