Opremljene kuće i započeta aktivna inkluzija za pet porodica u Opovu

OPOVO – Pet porodica iz osetljivih društvenih grupa u Opovu podržano kroz projekat “Krug podrške”.

Nakon završenih radova na adaptaciji kuća u okviru projekta „Krug podrške“, usmerenog na obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja, kroz kupovinu i dodelu kuća, kao i mera podrške aktivne inkluzije, koji sprovodi opština Opovo, obezbeđen je nameštaj i neophodni kućni aparati za pet porodica, koje pripadaju osetljivim društvenim grupama.

Pored isporučenog nameštaja i kućnih aparata, koji će doprineti kvalitetu svakodnevnog života korisničkih porodica, nabavljena su i neophodna pomoćna sredstva za korisnicu sa invaliditetom. U narednom periodu je planirana i nabavka poljoprivredne i zanatske opreme, u skladu sa jedinstvenim potrebama porodica ili članova porodica.

Sa ciljem jačanja aktivne inkluzije, pored pružanja psihosocijalne podrške, koja se sprovodi kroz rad na terenu, započete su aktivnosti koje će korisnicima i korisnicama pružiti podršku u obrazovanju, zapošljavanju i samozapošljavanju. Do sada je realizovana obuka u oblasti onlajn marketinga, dok će u naredom periodu biti održane i obuke u oblastima zavarivanja, pekarstva, vožnje, manikira i pedikira, kao i kurs opismenjavanja.

Projekat „Krug podrške“sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“. Projekat traje do 30. aprila 2024.

Projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.