logo transparend vojvodina uzivo

Oprema vredna skoro 17 miliona dinara za inđijski Dom zdravlja

INĐIJA – Inđijski Dom zdravlja „Milorad Mika Pavlović“ potpisao je Ugovor sa Pokrajinskom vladom za sredstva u iznosu od skoro 17 miliona dinara za nabavku i modernizaciju opreme.

Iz pokrajinskog budžeta biće kupljen analogni mamograf, set sočiva sa probnim ramom, kao i digitalizovani intra oralni RTG aparat.

„U pitanju su osnovna sredstva za rad, neka od njih nisu obnavljana od kad je otvoren Dom zdravlja“, kaže direktor zdravstvene ustanove u Inđiji, dr Dragan Đorđević, naglasivši da će kvalitet pružanja zdravstvenih usluga građanima sada biti na daleko višem nivou.

Medicinski aparati biće u funkciji čim bude završena javna nabavka, a među prioritetima za naredni period je nabavka sanitetskog vozila i ultrazvučnog aparata za ginekološko odeljenje inđijskog Doma zdravlja.

Pokrajinska vlada izdvojila je, preko Sekretarijata za zdravstvo, gotovo dve milijarde dinara za finansiranje i sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja 70 zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini, u cilju stvaranja boljih uslova za pacijente.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.